Analýza přínosů a nákladů zavedení datových schránek z hlediska českých podniků - Moravcová, Jana (2011)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat náklady a přínosy spojené se zavedením datových schránek do českých podniků. Práce začíná základními údaji o eGovernmentu a obecnými informacemi o datových schránkách. Tento úvod byl zvolen proto, aby i čtenář, který toho o informačním systému datových schránek příliš neví, získal základní představu a znalosti o problematice. Další kapitoly se již zabývají v pořadí náklady a poté přínosy ze zavedení datových schránek, stejně jako praktická část založená na průzkumu. V práci jsou také nastíněny další pravděpodobné možnosti vývoje eGovernmentu i samotných datových schránek. Při psaní jsem vycházela z dostupných knižních a elektronických zdrojů a také ze svých již dříve nabytých znalostí pramenících z osobního zájmu o tuto problematiku.