Propouštění zaměstnanců - Holešovská, Pavla; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této bakalářské práce bylo podat čtenářům objektivnější a celistvější pohled na právní úpravu propouštění zaměstnanců, která je obsažena v zákoníku práce. Snažila jsem se především vysvětlit základní principy, na kterých tato oblast spočívá. Dle mého názoru je toto téma velice užitečné a neustále aktuální. V první části práce vysvětluji obecné pojmy jako pracovním právo a pracovní poměr, které mají usnadnit pochopení hlavního tématu této práce. V druhé kapitole se zabývám již samotným tématem propouštění zaměstnanců. Vysvětluji možnosti skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele, výpovědní důvody, ochrannou dobu. Dále upozorňuji na povinnosti, které je zaměstnavatel povinen při skončení pracovního poměru splnit. V poslední částí se věnuji tématu propuštění zaměstnanců z praktického hlediska. Zprostředkovávám v ní názory zaměstnavatelů na tuto právní úpravu a také možná doporučení.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses