Metody výběru informačního systému pro podnik - Kovaličová, Veronika; Lorenc, Miroslav, 1974-; Theodor, Michal, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá rozborem postupů a dílčích kroků, které jsou podstatné při výběru informačního systému pro podnik, a to ať už se jedná o nový informační systém, nebo o inovaci systému stávajícího. Úvodní část definuje informační systém a popisuje výhody jeho implementace do pracovních procesů. V teoretické rovině pojednává o informační strategii podniku, jejím významu a způsobu tvorby informační strategie včetně faktorů ovlivňujících její tvorbu. Následně je okrajově popsáno řízení zavedení projektu informačního systému a jeho důležitost při výběru informačního systému. Druhá část práce se zabývá teoretickým vymezením vícekriteriálního rozhodování jako konkrétní metodou výběru informačního systému. V závěru práce je analyzován příklad z praxe, kdy firma rodinného typu Výzkumný ústav maltovin Praha, s.r.o. je pro potřeby této práce uměle postavena do situace, kdy stojí před výběrem informačního systému. Na tomto příkladu je aplikovaná teoretická základna vymezena v úvodních dvou částech práce, aplikována Saatyho metoda určení vah a metoda vícekriteriálního rozhodování -- metoda bazické varianty.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses