Analýza úrazového pojištění na českém pojistném trhu - Hovorka, Petr (2011)
Tématem této bakalářské práce je "Analýza úrazového pojištění na českém pojistném trhu". Práce je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole je o úrazovém pojištění pojednáno v rámci celého historického kontextu pojištění. Ve druhé a třetí kapitole je pomocí statistických dat ukázána četnost úrazů a postavení úrazového pojištění na současném pojistném trhu. Ve čtvrté kapitole je úrazové pojištění popsáno komplexně, definuje se zde úraz a s ním spojené výluky z pojištění, podrobněji jsou rozvedeny druhy pojistných plnění a autor se rovněž věnuje významu úrazového pojištění a jeho perspektivám do budoucnosti. V páté kapitole jsou představeny možnosti řešení úrazových rizik, které nabízí pojišťovny v praxi.