Analýza úrazového pojištění na českém pojistném trhu - Hovorka, Petr; Ducháčková, Eva, 1958-; Řehák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tématem této bakalářské práce je "Analýza úrazového pojištění na českém pojistném trhu". Práce je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole je o úrazovém pojištění pojednáno v rámci celého historického kontextu pojištění. Ve druhé a třetí kapitole je pomocí statistických dat ukázána četnost úrazů a postavení úrazového pojištění na současném pojistném trhu. Ve čtvrté kapitole je úrazové pojištění popsáno komplexně, definuje se zde úraz a s ním spojené výluky z pojištění, podrobněji jsou rozvedeny druhy pojistných plnění a autor se rovněž věnuje významu úrazového pojištění a jeho perspektivám do budoucnosti. V páté kapitole jsou představeny možnosti řešení úrazových rizik, které nabízí pojišťovny v praxi.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses