Požární pojištění - Procházková, Dana (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá požárním pojištěním. V jejím úvodu je snaha zachytit nejdůležitější okamžiky ve vývoji požárního pojištění od založení První české vzájemné pojišťovny v Praze v 19. století až po současnost. Druhá kapitola je věnována obsahu a konstrukci pojištění, definuje rizika jako požár, výbuch, úder blesku a pád letadla. Dále vymezuje vznik, zánik a územní platnost pojištění, pojistné plnění, pojistnou dobu a období, výluky z pojištění atd. Cílem poslední části je analýza nabídky majetkového pojištění pěti nejvýznamnějších pojišťoven na českém trhu -- České pojišťovny, Kooperativy, Allianz, Generali Pojišťovny a České podnikatelské pojišťovny.