Požární pojištění - Procházková, Dana; Ducháčková, Eva, 1958-; Řehák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá požárním pojištěním. V jejím úvodu je snaha zachytit nejdůležitější okamžiky ve vývoji požárního pojištění od založení První české vzájemné pojišťovny v Praze v 19. století až po současnost. Druhá kapitola je věnována obsahu a konstrukci pojištění, definuje rizika jako požár, výbuch, úder blesku a pád letadla. Dále vymezuje vznik, zánik a územní platnost pojištění, pojistné plnění, pojistnou dobu a období, výluky z pojištění atd. Cílem poslední části je analýza nabídky majetkového pojištění pěti nejvýznamnějších pojišťoven na českém trhu -- České pojišťovny, Kooperativy, Allianz, Generali Pojišťovny a České podnikatelské pojišťovny.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses