Výpověď ze strany zaměstnavatele - Cervanová, Iva; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tématem této bakalářské práce je výpověď ze strany zaměstnavatele. První kapitola pojednává o výpovědi jako fenoménu, kde se na výpověď soustředím jako na zvláštní společenský problém. V následující kapitole popisuji jednak historii pracovního práva obecně a jednak konkrétně výpovědí. Současná česká právní úprava je popsána ve třetí kapitole. Další část je zaměřena na jiné evropské země, Velkou Británii a Německo. Hlavním cílem mé bakalářské práce je shrnout vývoj, který vedl k současné právní úpravě, popsat ji a navrhnout změny, které jsou založeny převážně na zkušenostech ze zahraničí.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses