Dopady činnosti NAFTA ve vybraných oblastech - Popovych, Tamara; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce je věnována Severoamerické dohodě o volném obchodu, která vstoupila v platnost roku 1994 a obchodně sjednotila USA, Kanadu a Mexiko. Cílem práce je vyzkoumat dopady této dohody konkrétně na dvě oblasti, a to oblast obchodu a zaměstnanosti v členských státech. V první části je stručně nastíněn vznik a obsah Dohody, motivy vstupu a očekávání členských států, jakožto i dvě postranní dohody, které byly souběžně s NAFTA vyjednány. V druhé kapitole je sledován vzájemný obchod mezi členskými státy, a to jak na bilaterální, tak trilaterální úrovni. Závěrečná kapitola zkoumá dopady NAFTA na citlivou pracovní oblast a především zaměstnanost v členských státech.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses