Odložená daň v účetnictví různých států (porovnání ČR a Kanady) - Štefela, Pavel (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o odložené daní v českém a kanadském účetním systému. Jejím cílem je porovnání těchto účetních systémů a vyhodnocení nejvýznamnější rozdílů v individuální závěrce. Úvodní kapitola se zabývá obecnými charakteristikami odložené daně, proč o odložené dani účtujeme, jaké položky ji způsobují a jaké základní metody existují. Další dvě kapitoly se zabývají jednotlivými národními úpravami se zaměřením na vznik odložené daně ve specifických případech pořízení dlouhodobých aktiv a na její vykazování. Ve čtvrté kapitole je na příkladu názorně zachyceno rozdílné vykazování odložené daně a hlubší analýza rozdílů.