Odložená daň v účetnictví různých států (porovnání ČR a Kanady) - Štefela, Pavel; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce pojednává o odložené daní v českém a kanadském účetním systému. Jejím cílem je porovnání těchto účetních systémů a vyhodnocení nejvýznamnější rozdílů v individuální závěrce. Úvodní kapitola se zabývá obecnými charakteristikami odložené daně, proč o odložené dani účtujeme, jaké položky ji způsobují a jaké základní metody existují. Další dvě kapitoly se zabývají jednotlivými národními úpravami se zaměřením na vznik odložené daně ve specifických případech pořízení dlouhodobých aktiv a na její vykazování. Ve čtvrté kapitole je na příkladu názorně zachyceno rozdílné vykazování odložené daně a hlubší analýza rozdílů.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses