Zdravotní stav obyvatelstva podle krajů ČR - Zemanová, Ivana; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Mertl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá zdravotním stavem obyvatelstva jako důležitou disciplínou na pomezí medicíny, statistiky a ekonomie veřejného sektoru. Monitoruje způsob sběru zdravotnických informací v České republice. Na základě interpretace vybraných ukazatelů mapuje zdravotní stav v jednotlivých krajích ČR a zjišťuje pravděpodobné příčiny rozdílů. Ty se dají rozlišit na socioekonomické faktory a rozdíly způsobené systémem evidence zdravotnické statistiky. Práce vyhodnocuje a zobecňuje důležité faktory ovlivňující zdravotní stav.
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses