Alternativní způsoby financováni zdravotnictví v ČR a rozložení nákladů v populaci - Koubek, Jan (2011)
Práce bude analyzovat demografický vývoj a výdaje na zdravotní politiku s ním související. Bude vycházet z hypotézy, že obyvatelstvo stárne. Hypotéza nebere v úvahu další vlivy jako například vývoj mezd nebo změny v domácím zatížení. V analýze se soustředíme na finanční náročnost dosavadního systému v oblasti zdravotního zabezpečení.