Analýza moldavského pojistného trhu - Reabaia, Irina (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu pojistného trhu Moldavské republiky. Práce je rozdělena do tři časti. První pojednává o teoretických základnách pojišťovnictví. Druha část se zabývá analýzou vývoje moldavského pojistného trhu, především dynamikou jeho rozvoje (vývoj počtu pojišťoven, struktura pojistného trhu podle druhů pojištění). Poslední část je věnovaná problematice rozvoje pojistného trhu v Moldávii, prozkoumaní současných problém a návrhy jejích řešení. Cílem této práce je posoudit stav a vývoj pojistného trhu Moldavské republiky v posledním desetiletí (především v letech. 2000 - 2010), což umožní identifikovat způsoby zlepšení efektivnosti a účinnosti pojištění.