Odložená daň v České republice - Červenková, Jana (2011)
Bakalářská práce si klade za cíl vysvětlit význam a podstatu odložené daně v České republice. Práce nejdříve popisuje trvalé a přechodné rozdíly mezi výsledkem hospodaření a daňovým základem a jejich dopad do výkaznictví účetních jednotek a historii vykazování odložené daně v České republice. Následně pak popisuje metody výpočtu odložené daně včetně způsobu vykazování odložené daně v prvním roce a v dalších letech. Poslední kapitola se pak zabývá základními tituly pro vznik odložené daně a jednotlivé tituly jsou podrobněji vysvětleny na příkladech.