Srovnání BME Spanish Exchanges a BM&F BOVESPA - Cvrčková, Jitka (2011)
Cílem této bakalářské práce je ve vybraných aspektech srovnat dva burzovní trhy, a to konkrétně španělskou alianci BME Spanish Exchanges a brazilskou burzu BM&F BOVESPA. Úvodní kapitola poskytne prvotní seznámení s oběma trhy, jejich historický vývoj a procesy slučování až do dnešní podoby. Následující kapitola pojednává o obchodních systémech využívaných na těchto burzách a o předmětu obchodování. Závěrečná kapitola je věnována analýze některých statistických údajů jako je tržní kapitalizace, burzovní indexy, objem obchodů s vybranými instrumenty a investiční toky. Tato kapitola je doplněna tabulkami a grafy pro lepší porozumění a větší přehlednost popsaných jevů.