Framework iBatis a jeho použití - Kořistková, Barbora; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce se zabývá popisem persistentního open-source frameworku iBATIS ve verzi pro jazyk Java a možnostmi jeho využití. Framework iBATIS je na poli persistentních řešení světovou špičkou využívanou i velkými korporátními aplikacemi obvykle v součinnosti s frameworkem Spring. V práci jsou představeny obecné principy fungování frameworku, související i konkurenční projekty a způsob jeho užití je velkou měrou demonstrován na úryvcích kódu ze vzorové aplikace. Cílem práce je seznámit čtenáře se základními principy, na nichž je framework postaven, s jeho filozofií a technologiemi, které využívá ke svému fungování. Mezi cíle práce patří také zvýšení vlastních programátorských dovedností a zkušeností. Všech cílů bylo dosaženo vysvětlením teoretického základu a jejím spojením s praktickou částí, kterou zastupuje ukázková autorská aplikace. Tato aplikace představuje hlavní osobní přínos k diskutované problematice, k němuž dále přispívá osobní hodnocení a postřehy k tématu.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses