Institucionální zajištění ochrany spotřebitele v EU - Jedličková, Martina (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele v rámci institucí Evropské unie. První část popisuje situaci evropského spotřebitele, stručně definuje vývoj a poskytovaná práva. V druhé části je pozornost zaměřena na konkrétní instituce EU ve vztahu k ochraně spotřebitele, okrajově je zmíněna i spotřebitelská lobby v Bruselu. Cílem závěrečné části je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti s ochranou spotřebitele.