Institucionální zajištění ochrany spotřebitele v EU - Jedličková, Martina; Grmelová, Nicole, 1975-; Šťastný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele v rámci institucí Evropské unie. První část popisuje situaci evropského spotřebitele, stručně definuje vývoj a poskytovaná práva. V druhé části je pozornost zaměřena na konkrétní instituce EU ve vztahu k ochraně spotřebitele, okrajově je zmíněna i spotřebitelská lobby v Bruselu. Cílem závěrečné části je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v souvislosti s ochranou spotřebitele.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses