Vlastní kapitál na příkladu konkrétního podniku - Sehorsová, Kristýna (2011)
Cílem bakalářské práce je přiblížení problematiky vlastního kapitálu z účetního hlediska. Nejprve jsou vymezeny právní formy podnikání, podrobněji akciová společnost a společnost s ručením omezeným. Nejrozsáhlejší část pojednává o základním kapitálu, jeho snížení a zvýšení. Dále jsou popsány kapitálové fondy, fondy tvořené ze zisku a výsledek hospodaření. V závěru práce je problematika vlastního kapitálu přiblížena na konkrétním podniku.