Vlastní kapitál na příkladu konkrétního podniku - Sehorsová, Kristýna; Sklenár, Roman, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem bakalářské práce je přiblížení problematiky vlastního kapitálu z účetního hlediska. Nejprve jsou vymezeny právní formy podnikání, podrobněji akciová společnost a společnost s ručením omezeným. Nejrozsáhlejší část pojednává o základním kapitálu, jeho snížení a zvýšení. Dále jsou popsány kapitálové fondy, fondy tvořené ze zisku a výsledek hospodaření. V závěru práce je problematika vlastního kapitálu přiblížena na konkrétním podniku.
Vedoucí práce: Roman Sklenár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses