Oceňování aktiv podle US GAAP - Weidová, Soňa (2011)
Bakalářská práce se zabývá aktivy a jejich oceněním dle US GAAP. Nejprve charakterizuje oběžná aktiva a posléze dlouhodobý majetek. Vždy dojde k vymezení, co do příslušných kategorií patří, a následnému vysvětlení používaných oceňovacích metod, které jsou znázorněny na příkladech a v tabulkách. Po celkovém popsání oběžných nebo dlouhodobých aktiv je uvedeno srovnání s Českými účetními standardy a zdůraznění hlavních rozdílů.