OCEŇOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ CENNÝCH PAPÍRŮ V ÚČETNÍCTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY - Rejlová, Adéla; Sklenár, Roman, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem bakalářské práce s názvem ,,Oceňování a vykazování cenných papírů v účetnictví České republiky" je přiblížit oblast účetnictví, která zahrnuje okruh dlouhodobých a krátkodobých finančních aktiv. Bakalářská práce by měla poskytnout základní pohled na třídění cenných papírů z hlediska časového a z hlediska druhů cenných papírů. Dále se v bakalářské práci objeví stěžejní část celého účetnictví a to oceňovací techniky cenných papíru a účtování cenných papíru podle české legislativy. Zvolená metoda má ukazovat věrné a poctivé zobrazení účetnictví. Celá práce je zaměřená na akcie a dluhopisy. V závěru práce je problematika cenných papírů aplikována na konkrétních příkladech.
Vedoucí práce: Roman Sklenár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses