Ekonomicko-sociální aspekty v programech parlamentních politických stran - Bandasová, Jana; Izák, Vratislav, 1941-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce mapuje ekonomicko-sociální aspekty parlamentních politických stran před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v květnu 2010. Na základě provedené analýzy vybraných ekonomicko-sociálních aspektů byla uskutečněna komparace těchto aspektů, a to jak ve vztahu ke stranám pravého politického spektra, tak i stranám levého politického spektra. V práci byly využity nosné prvky teorie veřejné volby se zaměřením na voliče mediána. Vymezení definice voliče mediána vyplývající z teorie veřejné volby. Snahou o jeho identifikaci a zařazením na konkrétní pozici v politickém spektru byl učiněn pokus o praktické uplatnění teorie veřejné volby. Na základě dostupných dat a informací lze považovat tento pokus za určité objektivní zjištění.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses