Převod hospodaření příspěvkové organizace na obchodní společnost v konkrétních podmínkách města Trutnov - Mikovcová, Petra (2011)
Bakalářská práce se zabývá přeměnou příspěvkové organizace na obchodní společnost. Podrobně zachycuje převedení hospodaření příspěvkové organizace Technické služby Trutnov na společnost s ručením omezeným. V úvodní částí jsou popsány základní rozdíly v účetnictví příspěvkových organizací a obchodních společností. Poté se práce zaměřuje na konkrétní situaci. Zachycuje hospodaření příspěvkovou organizaci Technické služby Trutnov v letech 2000 -- 2001 a její následné postupné rušení v letech 2002-2004. Dále pojednává o vzniku, vývoji a současné situaci nově vzniklé společnosti s ručením omezeným. Práce je doplněna tabulkami, grafy a schématy pro jednodušší orientaci v textu a snazší přiblížení skutečné situace popisovaného podniku.