Vývoj a pozice malých a středních podniků v ČR - Sedláček, Josef; Dočkal, Dalibor; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Malé a střední podniky si získávají stále více pozornosti Evropské komise i vlády české republiky a to nejen kvůli současné hospodářské krizi, které se MSP nevyhnuly, ale hlavně proto, ţe jsou páteří evropské ekonomiky a poskytují velký počet pracovních míst. Bakalářská práce se zabývá vývojem a pozicí malých a středních podniků v České republice. Cílem práce je vymezit postavení MSP na českém trhu z hlediska podílu na HDP a zaměstnanosti a poukázat na některé příleţitosti a hrozby malého a středního podnikání. První teoretická část se zaměřuje na definování MSP v České republice a Evropské unii a pokračuje historií malého a středního podnikání v ČR. Praktická část se zabývá analýzou dat Českého statistického úřadu a Ministerstva průmyslu a obchodu. Výsledky této analýzy budou porovnávány s vybranými členskými státy Evropské unie. V závěru práce doporučí některá opatření k zlepšení pozice MSP na českém trhu.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses