Stavební spoření v konkurenci finančních produktů na českém trhu - Dopitová, Kristýna (2011)
Bakalářská práce se zabývá aktuální situací na trhu stavebního spoření z pohledu klienta jako fyzické osoby. Teoretická část se vedle vymezení základních pojmů věnuje novým změnám a dalším diskutovaným úpravám stavebního spoření v ČR. Následně popisuje odlišnosti systémů stavebního spoření, které se uplatňují v zahraničí. Analytická část je zaměřena na zhodnocení konkurenceschopnosti stavebního spoření na českém trhu. Komparace s alternativními produkty je založena na vlastních výpočtech a závěrech, jejichž prostřednictvím je prognózován budoucí vývoj stavebního spoření v ČR.