Výdajová metoda hrubého domácího produktu České republiky. - Hroch, Jan (2011)
Předmětem této bakalářské práce, nazvané "Výdajová metoda hrubého domácího produktu ČR" je analýza hrubého domácího produktu České republiky v letech 2001-2010 pomocí výdajové metody. V teoretické části je definován hrubý domácí produkt, popsána výdajová metoda výpočtu HDP, její složky a další základní pojmy, sloužící k pochopení této problematiky včetně národních účtů. Cílem analytické části je analyzovat HDP ČR v letech 2001-2010 pomocí výdajové metody a ověřit stanovené hypotézy.