Nelegální obchody na českém kapitálovém trhu - Michalcová, Šárka; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálních obchodů na českém kapitálovém trhu. První kapitola se zaměřuje na historii praní špinavých peněz, obecné rysy a jednotlivé fáze procesu praní, dále na konkrétní odhalené případy a Finančně analytický útvar Ministerstva financí. Zvláštní důraz je kladen na 40+9 doporučení mezinárodní organizace FATF. Druhá kapitola se věnuje insider tradingu, neboli zneužívání vnitřních informací, informační asymetrii, Směrnici Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a příkladům zneužítí těchto informací. Závěrečná část analyzuje současný stav zákona č. 253/2008 Sb., popisuje Mezinárodní úmluvy proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu a okrajově nastiňuje právní úpravu insider tradingu.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses