Cestovní pojištění z pohledu asistenční společnosti - Skočdopolová, Petra (2011)
Tato bakalářská práce mapuje a přibližuje služby asistenčních společností v rámci poskytování asistence k cestovnímu pojištění. Definuje a vymezuje pojem cestovního pojištění, rozsah a územní platnost jednotlivých druhů cestovního pojištění či početné možnosti připojištění. Práce se taktéž snaží poskytnout informace o produktech vybraných pojišťoven, porovnat je, zmínit zajímavosti související s poskytovanou asistencí i samotnými podmínkami pojištění. Z pohledu asistenční společnosti popisuje proces asistenční služby, od rozhodování o úhradě vzniklých nákladů, souvisejících pravomocí, které asistenční společnost přebírá za příslušnou pojišťovnu, až po právní vymezení této spolupráce. V závěru bakalářská práce osvětluje trendy a význam cestovního pojištění.