Analýza změn v sektoru stavebního spoření - Peichlová, Soňa (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na stavební spoření jako na finanční produkt vhodný ke zhodnocení úspor. Hlavním cílem bylo zjišťovat dopady změn zavedených novel zákona o stavebním spoření na provozovatele stavebního spoření - stavební spořitelny a zejména na samotné klienty uzavírající smlouvu v různé době při platnosti odlišných podmínek. Dílčím cílem bylo také zkoumat výhodnost poskytovaných nabídek stavebních spořitelen pro klienta. Práce je rozdělena do teoretické části, vysvětlující samotný produkt stavební spoření a jeho historii, je zde zmíněna i legislativní úprava včetně zavedených novel. Praktická část se zabývá zjištěním dopadů změn na stavební spořitelny a klienty.