Drobná sakrální architektura - obecně a na Novohradsku - Turková, Kateřina; Heřmanová, Eva, 1959-; Pek, Tomáš, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Jistým specifikem české krajiny je přítomnost drobných památek, jejichž vznik je spjat s působením křesťanské víry. Tato práce se snaží objasnit důvody jejich vzniku, zasadit je do kontextu historických událostí, popsat jejich typologii a také jejich místo v oboru památkové péče. Podrobněji se práce zabývá jejich osudem po druhé světové válce a také po roce 1989. Praktická část práce je zaměřena na oblast Novohradských hor. Po historickém úvodu je prostor věnován jednotlivým typům těchto památek, zejména pak kaplím a božím mukám. Závěrečná část práce se věnuje jejich obnově, možnostem financování a problémům, na které je při tom naráženo.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses