Archivace digitálních fotografií a testování SW. - Lubojacký, Roman (2011)
S rostoucím počtem digitálních fotografií rostou také problémy s jejich archivací. Cílem práce jevytvořit ucelený přehled o možnostech archivace a zároveň otestovat a zvolit nejvhodnější aplikační software pro jejich správu. Práce se v první části zabývá vybranými technologiemi, které jsou využívány při archivaci. V druhé části se práce věnuje testování a srovnání tří programů pro správu fotografií na základě zvolených kritérií. Přínos práce je ve shrnutí problematiky archivace digitálních fotografií s hodnocením nejvhodnějších možností.