Daňové aspekty u vybrané firmy - obor informační technologie - Nováková, Kateřina (2011)
Práce je zaměřena na daňové aspekty vybrané společnosti. Základní náplní práce je vymezení daňových problémů, které se v konkrétní IT firmě mohou vyskytovat. Praktická část práce je zaměřena na vybrané problémy a jejich řešení v rámci daňové politiky společnosti. Současně obsahuje srovnání skutečnosti s platnými zákony a návrh jejich vhodné aplikace. Hlavním cílem práce je seznámení s daňovými okruhy a jejich problematickými body. Zásadním postupem je analýza daňových zákonů a analýza jejich aplikace ve vybrané společnosti.