Restrukturalizace a sanace Oděvního podniku Prostějov, a.s - Zahradníková, Lenka; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tématem této bakalářské práce je využití nového insolvenčního zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení, ve znění pozdějších předpisů, který je zásadním přínosem do českého insolvenčního práva, umožňující nové způsoby řešení úpadku dlužníka. V práci poukazuji na rozdíly mezi aktuálním insolvenčním zákonem a předchozí úpravou zákona č. 328/1991 Sb., o konkurzu a vyrovnání. Práce je strukturována tak, že v teoretické části jsou popsány nejdůležitější instituty insolvenčního řízení a dále průběh a způsoby řešení úpadku. Cílem praktické části je poté popsat a zhodnotit krizové řešení situace v průběhu insolvenčního řízení Oděvního podniku Prostějov a.s., které probíhá od roku 2010 dodnes, již s uplatněním nového insolvenčního zákona.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses