Finanční analýza MESIT ronex, spol. s.r.o. - Pačka, Radoslav (2011)
Cílem této práce bylo vypracovat finanční analýzu podniku MESIT ronex, spol. s r.o. v období let 2006-2010. Práce je rozdělena na dvě základní části. V první části, části teoretické jsem se věnoval teoretickým základům finanční analýzy a popisu pojmů. Druhá, praktická část, pak aplikuje teoretické poznatky na analyzovaný podnik. V rámci finanční analýzy je použito horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. Dále jsou na analyzovaný podnik použity systémy bankrotních a bonitních modelů a je analyzována ekonomická přidaná hodnota EVA.