Finanční analýza Philip Morris ČR a.s. - Káňa, Martin (2011)
Finanční analýza podniku Philip Morris ČR a.s. si klade za cíl komplexně vyšetřit finanční situaci podniku za léta 2005 -- 2009. Obsahem první části práce je teoretický rozbor aplikovaných postupů: horizontální a vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů a pracovního kapitálu, bankrotní a bonitní modely a hodnocení výkonnosti podniku podle ukazatele EVA. Druhá část podniku popisuje analyzovaný podnik a aplikuje modely z teoretické části. Jednotlivé výsledky jsou potom interpretovány. Podnik je v praktické části také porovnán se svým konkurentem. Závěr práce podává odpověď na otázku, zda je podnik finančně zdravý a silný.