Projekt SEPA a jeho implementácia - Ondrejko, Tomáš (2011)
Bakalárska práca popisuje európsku cezhraničnú integráciu, z dôrazom na bezhotovostný platobný styk a s ním súvisiaci projekt SEPA. Definuje základné charakteristiky a ciele projektu SEPA, jeho organizačnú štruktúru, legislatívnu úpravu v podobe PSD, základné ciele a zúčastnené sektory, ktoré sa podieľajú na fungovaní tohto projektu. Ďalej práca analyzuje priebeh projektu, jeho historický vývoj až do súčasnosti, detailne rozoberá samotné platobné inštrumenty, popisuje fázy migrácie a samotný priebeh implementácie projektu v eurozóne. Záver práce je venovaný implementácii projektu SEPA v Slovenskej republike, opisuje organizačnú štruktúru, rozdelenie právomocí a samotný priebeh a stav implementácie.