Projekt SEPA a jeho implementácia - Ondrejko, Tomáš; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalárska práca popisuje európsku cezhraničnú integráciu, z dôrazom na bezhotovostný platobný styk a s ním súvisiaci projekt SEPA. Definuje základné charakteristiky a ciele projektu SEPA, jeho organizačnú štruktúru, legislatívnu úpravu v podobe PSD, základné ciele a zúčastnené sektory, ktoré sa podieľajú na fungovaní tohto projektu. Ďalej práca analyzuje priebeh projektu, jeho historický vývoj až do súčasnosti, detailne rozoberá samotné platobné inštrumenty, popisuje fázy migrácie a samotný priebeh implementácie projektu v eurozóne. Záver práce je venovaný implementácii projektu SEPA v Slovenskej republike, opisuje organizačnú štruktúru, rozdelenie právomocí a samotný priebeh a stav implementácie.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses