Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách města Kralův Dvůr v časové řadě let 2008 - 2010 - Bělohlávková, Alena (2011)
Smyslem a náplní této bakalářské práce je analýza plnění rozpočtu v podmínkách konkrétního města v časové řadě let 2008 -- 2010. Tato práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část bude zaměřena na vymezení obce jako pojmu, její činnost v rámci přenesené a samostatné působnosti a na orgány působící v obci. Bude zmíněn majetek a způsoby, jak s ním naložit, a v neposlední řadě samotný rozpočet, a to jako pojem, a dále etapy v rámci rozpočtového procesu a závazný dokument v podobě rozpočtové skladby, podle níž je rozpočet sestavován. Na úvod praktické části je zmíněno město, které analyzuji, a to v kontextu historickém i současném. Samotná analýza je zaměřena jednotlivě na příjmy a výdaje, a na výsledek hospodaření. Podrobně budou zkoumány zejména příjmy a výdaje rozpočtu.