Komparace pravomocí nejvyšších kontrolních úřadů v zemích EU - Málek, Martin (2011)
Bakalářská práce se zabývá komparací českého NKÚ s nejvyššími kontrolními institucemi vybraných devíti dalších zemí EU. Kritérii komparace jsou předpoklady deklarací Mezinárodní organizace nejvyšších kontrolních institucí, jejichž naplnění je považováno za nezbytné pro řádnou kontrolu veřejného sektoru. Komparace vybraných zemí podle těchto kritérií, která jsou popsána na začátku každé kapitoly, tvoří hlavní část práce. Závěr pak odpovídá na otázku, zda má NKÚ České republiky dostatečné pravomoci v porovnání s nejvyššími kontrolními institucemi dalších zemí.