Komparace pravomocí nejvyšších kontrolních úřadů v zemích EU - Málek, Martin; Pavel, Jan, 1978-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá komparací českého NKÚ s nejvyššími kontrolními institucemi vybraných devíti dalších zemí EU. Kritérii komparace jsou předpoklady deklarací Mezinárodní organizace nejvyšších kontrolních institucí, jejichž naplnění je považováno za nezbytné pro řádnou kontrolu veřejného sektoru. Komparace vybraných zemí podle těchto kritérií, která jsou popsána na začátku každé kapitoly, tvoří hlavní část práce. Závěr pak odpovídá na otázku, zda má NKÚ České republiky dostatečné pravomoci v porovnání s nejvyššími kontrolními institucemi dalších zemí.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses