Fotovoltaika v ČR v rámci energetické politiky EU - Ullrych, Radek (2011)
Energetická politika EU tlačí členské státy k stále většímu využití obnovitelných zdrojů energie. Jedním z nejvíce diskutovaných se v rámci České republiky stala v posledních letech výroba energie z fotovoltaiických elektráren. Bakalářská práce nejprve hodnotí přístup EU k OZE a jejich podpoře a ukazuje implementaci evropských norem do českého zákona. Dále se snaží přijít na to, co vedlo k masivnímu nárůstu investic do FVE, a také obsahuje podnikatelský plán společnosti Jihospol a.s., majitele fotovoltaické elektrárny.