Implementácia pravidiel Basel III do bankového sektoru - Haburaj, Martin (2011)
Obsahom tejto bakalárskej práce je predovšetkým charakteristika konštrukčných prvkov pozmeňovanej regulatórnej úpravy bankového sektoru v podobe koncepcie Basel III. Práca stručne popisuje plán implementácie z časového hľadiska a ďalej je dôraz kladený predovšetkým na nové prvky, s ktorými táto norma prichádza, ako napríklad oblasť vymedzenia kapitálových zdrojov, kapitálové vankúše, ukazovatele likvidity, rizikové krytie a pod. Druhá časť práce sa zameriava na zjednodušenú dlhodobú analýzu výnosovej stránky dopadov, ktorá by mala podporovať argumenty v prospech Basel III a na niektoré kľúčové body nákladovej stránky sumarizujúcej možné negatívne aspekty tejto implementácie.