Implementácia pravidiel Basel III do bankového sektoru - Haburaj, Martin; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Obsahom tejto bakalárskej práce je predovšetkým charakteristika konštrukčných prvkov pozmeňovanej regulatórnej úpravy bankového sektoru v podobe koncepcie Basel III. Práca stručne popisuje plán implementácie z časového hľadiska a ďalej je dôraz kladený predovšetkým na nové prvky, s ktorými táto norma prichádza, ako napríklad oblasť vymedzenia kapitálových zdrojov, kapitálové vankúše, ukazovatele likvidity, rizikové krytie a pod. Druhá časť práce sa zameriava na zjednodušenú dlhodobú analýzu výnosovej stránky dopadov, ktorá by mala podporovať argumenty v prospech Basel III a na niektoré kľúčové body nákladovej stránky sumarizujúcej možné negatívne aspekty tejto implementácie.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses