Účetnictví územních samosprávných celků od roku 2010 - Novotná, Kateřina; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá účetnictvím územních samosprávných celků počínaje rokem 2010, tedy po spuštění účetní reformy veřejných financí. V práci je charakterizován neziskový sektor a postavení územních samospráv v něm. Samostatná kapitola se věnuje účetní reformě, na které je účetnictví obcí a krajů právě od roku 2010 postaveno. Reforma kompletně mění pohled na účetnictví veřejné správy. Závěrečná část je zaměřena na postupy účtování vybraných oblastí, zejména těch, které prošly zásadními změnami oproti minulým rokům. Jedná se o transfery, rezervy, odpisování dlouhodobého majetku, opravné položky a uzavírání účetních knih.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses