Finanční analýza podniku AgroRašelina s. r. o. - Plašil, Radek; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se nebude zabývat zemědělstvím jako celkem, nýbrž se bude snažit věnovat více pozornosti zemědělské oblasti, ve které působí vybraná konkrétní společnost pro finanční analýzu. Cílem práce bude zjištění finanční situace a důvody současného stavu firmy a zhodnocení její efektivity. První část práce se bude zabývat zemědělstvím v obecné rovině. Stručně shrneme, co je se zemědělstvím spjato, a jaká jsou v zemědělství specifika oproti dalším sektorům ekonomiky. Následně bude představena konkrétní struktura zemědělství v České republice a směr, jakým se vyvíjí. Druhá část bude představovat teoretický úvod do finanční analýzy a východiska pro finanční analýzu AgroRašeliny. V této části se zaměříme na představení nejdůležitějších finančních ukazatelů a jejich vypovídací hodnotu. Tato část práce bude velmi důležitá, neboť je třeba připomenout, že právě zemědělství je velmi specifické a vybrané ukazatele se budou v menší či větší míře lišit v porovnání s jiným odvětvím. Poslední část práce, avšak nejdůležitější, bude představovat finanční analýzu společnosti. Pozornost bude věnována výpočtům finančních ukazatelů uvedených ve druhé části a jejich následné zhodnocení. Výstupem bude zjištění finanční situace firmy na základě získaných údajů, její zhodnocení a případné upozornění a doporučení do budoucnosti.
Vedoucí práce: Dana Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses