Sociální sítě a jejich využití v komerční sféře - Mikschik, Filip (2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití sociálních sítí v komerční sféře. Je rozdělena do dvou hlavních částí, v první části definuje sociální sítě, uvádí jejich příklady a popisuje jejich vývoj. Konkrétně se zabývá vybranými sítěmi a ty blíže popisuje. Dále představuje možnosti využití těchto sítí ve firemní praxi, kde uvádí konkrétní příklady využití nabízených funkcionalit. V druhé části se zaměřuje na vybraný vzorek firem, ve kterém identifikuje firmy, které sociální sítě (Facebook a Twitter) využívají a ty blíže zkoumá. Zkoumá reálnou komunikaci těchto firem a blíže ji analyzuje. Na závěr uvádí příklady dobré a špatné komunikace a doporučení pro využití sociálních sítí v komerční sféře.