Vývoj obchodování s fair trade výrobky ve světě - Horká, Jana (2011)
Hlavním cílem této práce je analýza obchodu s fair trade výrobky ve světě. V první kapitole je představen koncept fair trade a stručně je zde nastíněna situace v rozvojových regionech světa. Druhá kapitola se věnuje cílům a principům fair trade. Ve třetí kapitole je stručně nastíněn jeho historický vývoj. Čtvrtá kapitola se věnuje mezinárodním fair trade organizacím. Hlavním fair trade importérským organizacím se věnuje kapitola pátá. Předposlední, šestá, kapitola charakterizuje obchod s fair trade výrobky ve světě. Poslední kapitola je zaměřena na kampaně na podporu fair trade.