Vývoj obchodování s fair trade výrobky ve světě - Horká, Jana; Pavlík, Petr, 1957-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavním cílem této práce je analýza obchodu s fair trade výrobky ve světě. V první kapitole je představen koncept fair trade a stručně je zde nastíněna situace v rozvojových regionech světa. Druhá kapitola se věnuje cílům a principům fair trade. Ve třetí kapitole je stručně nastíněn jeho historický vývoj. Čtvrtá kapitola se věnuje mezinárodním fair trade organizacím. Hlavním fair trade importérským organizacím se věnuje kapitola pátá. Předposlední, šestá, kapitola charakterizuje obchod s fair trade výrobky ve světě. Poslední kapitola je zaměřena na kampaně na podporu fair trade.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses